Voorbereiding op seizoen in volle gang

Het wielerseizoen 2022 komt langzamerhand dichterbij, Anouska is al een tijd bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na afloop van het seizoen 2021 nam Anouska enkele weken rust om daarna langzaam de trainingen weer op te bouwen en zo een goede basis te leggen voor het nieuwe seizoen. Naast de trainingsritten door het Friese land en de indoor(kracht)trainingen reisde Anouska in december met de ploeg af naar Noorwegen voor een teambuildingskamp op de langlaufski`s. “Een geweldig iets om mee te mogen maken. Voor mij was het de eerste keer langlaufen. De omgeving was prachtig en het was leuk om te doen.”

Op dit moment bivakkeert Anouska samen met haar Team Jumbo Visma in Alicante voor een trainingskamp. Door de strikte Coronamaatregelen is alles iets anders dan voorgaande jaren. “De eerste week zaten we met 2 ploeggenoten in een appartement en trainden we ook samen. Dus niet als in voorgaande jaren direct in een groep. Elke dag moesten we onszelf testen en als dat negatief was, dan konden we trainen. Na de eerdere coronaperikelen bij de mannen was de ploeg natuurlijk extra voorzichtig. Na een week was iedereen gelukkig nog steeds negatief en konden we als groep trainen”, aldus Anouska vanuit Spanje.

In en rond Alicante maakte de geel-zwarte formatie vooral veel uren. “We hebben mooie ritten gemaakt van 4 en 5 uur. Het weer is echter niet super. Het is hier een beetje fris, dus veel in ‘kort kort’ rijden zit er niet in. Al worden de frisse dagen afgewisseld met zonnige dagen. Desondanks hebben we gewoon goed kunnen trainen. Mijn 20 minuten test wees uit dat ik er qua waardes goed voor sta. Dat is natuurlijk altijd mooi om te horen en fijn na al de trainingsarbeid van afgelopen winter.”

Anouska verblijft tot zaterdag in Spanje en keert dan terug naar Fryslân. Daar volgen nog twee trainingsweken voordat de eerste koersen op het programma staan.