AGR: pittige koers goed beloond

Zondagmorgen was het al vroeg koers in het damespeloton. Voor Jumbo Visma Women werd het een mooie ochtend.

Het damespeloton werd zondagochtend rond de klok van half 9 weggeschoten voor hun Amstel Gold Race 2021. Vanaf de start werd er direct stevig gekoerst. Al snel kwam een groep van 20 rensters voorop, met daarbij ploeggenote Teuntje Beekhuis namens Jumbo Visma.

“Er werd toen direct door het peloton stevig door gekoerst. Je merkt dat het niveau van het peloton heel hoog is. Het was daardoor een hele pittige koers. We kwamen uiteindelijk met 3 rensters van onze ploeg in de eerste groep: Marianne Vos, Teuntje en ik. Voor Teuntje en mij was het toen zaak om mee te springen met ontsnappingen, om Marianne zo fris mogelijk te houden voor de finale. Dat lukte erg goed.”

“In de finale werd uiteindelijk de slag gemaakt. Teuntje en ik hadden toen al veel werk verzet en daarmee zat ons werk er ook op. Uiteindelijk maakt Marianne het geweldig af. Daar doen we het allemaal voor. Het gevoel was goed en om dan zo mooi beloond te worden is erg fijn”, sprak Anouska na de koers.

De Westereense kwam zelf als 28e over de streep. Komende woensdag staat ze opnieuw aan het vertrek. Dan staat de Waalse Pijl op het programma.