Anouska in de aanval tijdens 3e rit Bira

Na een tijdrit op de 2e dag was het vandaag weer een lastige etappe in de Emakumeen Bira. Anouska toonde zich in deze derde rit met een ontsnappingspoging. 

De openingsdag in de Emakumeen Bira verliep met ritwinst van Sabrina Stultiens voortreffelijk voor Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploeggenoten. In de tweede etappe – een tijdrit over 26,6 kilometer – reed Anouska naar een degelijke tijd, maar was haar resultaat niet helemaal naar eigen tevredenheid. In de derde etappe liet Anouska haar benen nog maar eens spreken.

In de laatste 50 kilometer zat Anouska samen met ploeggenote Pauliena Rooijakkers mee in een kopgroep van 10 renners. Rooijakkers trok op de laatste klim ten aanval en pakte een mooie voorsprong op de achtervolgende groep, waarin  Anouska logischerwijs niet meewerkte in de achtervolging op haar ploeggenote. Even leek het er goed uit te zien voor Rooijakkers, maar de achtervolgers kwamen in de laatste kilometers toch nog terug. Anouska verloor met zo`n 10 kilometer de aansluiting bij haar vluchtmakkers. Ritwinst was er voor Amy Pieters, Anouska kwam op een minuut als 10e over de streep gebold.

“Ik voelde me goed vandaag. Voor de start had ik als opdracht meegekregen om op zo`n 50 kilometer voor de streep op een klim tempo te maken. Dat ging goed. In de afdaling ben ik in de aanval gegaan en kreeg ik 9 rensters mee, waaronder ploeggenootje Paulina. Zij demarreerde even later en pakte een mooie voorsprong, een ideaal scenario voor de ploeg. In de laatste afdaling maakte ik door het slechte weer een paar foutjes, waardoor ik de aansluiting verloor met de kopgroep. Paulina werd op 4 kilometer van de streep ingerekend. Een zuur einde dus van deze rit”, sprak een balende Anouska na afloop.