Stofhappen in Strade Bianche

Anouska en haar Team Virtu ploeggenotes stonden vandaag aan de start van de klassieker Strade Bianche. De lijn van het Belgisch openingsweekend werd doorgetrokken door de blauw-oranje brigade.

De Strade Bianche van 2018 werd een epische uitgave door de kou en regen. Een jaar later waren de omstandigheden compleet anders met een lekker voorjaarszonnetje, aangename temperaturen en veel stof. Het tempo lag vanaf de start erg hoog. Verschillende ontsnappingspogingen waren daarom geen lang leven beschoren. 

Op iets minder dan 50 kilometer van de streep schoof Anouska mee in ontsnapping. Deze poging werd echter snel ingelopen. “Naarmate de koers vorderde dunde de eerste groep steeds verder uit. Het was een harde koers met gravel, heuvels en veel aanvallen.  Als team hebben we erg  sterk gereden en bleven we goed samen toen aan de finale. Op een cruciaal punt zaten we goed gepositioneerd voor een korte gravelstrook en steile klim. Ik explodeerde net voor de top. Daarna zag ik de groep continu net voor me rijden, maar kon niet meer terug komen”, deed Anouska het verhaal. 

Vooraan trok Annemiek van Vleuten het laken naar zich toe met een knappe solozege. Team Virtu eindigde met Bastianelli net naast het podium. “Marta Bastianelli was weer echt sterk. Een 4e plek hier is supermooi! Zelf voel ik dat mijn vorm groeiende is. Ik ben mooi op schema met mijn trainingen. De komende 2 weken blijf ik in Italië om te trainen. Op 23 maart rijd ik de Trofeo Binda”, aldus Anouska die als 31e over de meet bolde.

Bekijk de foto`s van Mikkel Würtz »