Tweede plek in Heerenveen!

De vierde dag van de Healthy Ageing Tour kende een dubbelprogramma voor de rensters. `s Ochtends een tijdrit en in de namiddag een rit in lijn. Anouska was goed op dreef!

De dames kregen in de ochtend een tijdrit over 14,4 kilometer voorgeschoteld in en rond Winsum. Voor Anouska was het haar eerste wedstrijd op de nieuwe tijdritfiets. De weersomstandigheden waren lastig voor de rensters, met kou en harde wind. “Dat maakte het inderdaad lastig. Vooral op de stukken met harde zijwind had ik een beetje moeite om power te houden. Toch eindig ik mooi in de top-15 van de rituitslag”, aldus Anouska over haar optreden in de ochtend.

`s Middags wachtte een etappe over bijna 75 kilometer van Wolvega naar Heerenveen. Het peloton bleef enige tijd bij elkaar, tot de eerste tussensprint. Anouska vocht daar een mooi gevecht uit met Lisa Brennauer voor de oranje sprinttrui. De Duitse bleek net iets sneller en kwam zo op gelijke hoogte qua punten. Het tweetal had direct een mooi kloofje geslagen op het peloton en besloot door te zetten. De voorsprong liep op tot een ruime minuut. Bij de tweede tussensprint was het opnieuw Brennauer die Anouska aftroefde, waardoor de oranje trui naar Brennauer ging. (tekst loopt door onder foto)

Het peloton schoot ondertussen ook in gang, maar had veel moeite om het gat met Brennauer en Anouska te verkleinen. Het Duits Nederlandse koppel werkte goed samen om de voorsprong zo lang mogelijk te behouden. “We hebben er hard voor geknokt en het lukte ons om het peloton voor te blijven. Ik wist dat het lastig werd om Brennauer in de sprint te verslaan, maar heb er alles aan gedaan. De communicatie vanuit de auto was super. Ik kreeg heel veel vertrouwen en dat rijdt natuurlijk fijn. Ik ben heel blij met deze tweede plek”, sprak een blije Anouska na afloop. 

Bij de podiumceremonie mocht Anouska opnieuw komen opdraven. Dit keer niet voor de oranje sprinttrui, maar voor de rode trui als meest strijdlustigste renster.