Anouska 3e in openingsrit

Na haar winst in Duizel reisde Anouska door naar Frankrijk voor de Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh. In de openingsrit toonde ze zich direct.

Vandaag begon Anouska met Jumbo Visma aan de tweedaagse rittenkoers Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh. In de openingsrit was het direct spektakel. In de finale van de openingsrit trok Anouska op avontuur met landgenote Floortje Mackaij. Het duo reed een minuut weg van het achtervolgende peloton.

In de slotronde maakten ploeggenote Anna Henderson samen met Mackaij`s ploeggenote Pfeiffer Georgi de oversteek naar het leidende tweetal. Niet veel later trok Anouska alleen door. Ze sloeg een mooi gaatje en leek even op weg naar de ritzege. In de laatste kilometer werd Anouska echter gegrepen door de drie achtervolgers.

In een sprint maakte Henderson het sterke ploegwerk van Jumbo Visma vakkundig af. Anouska eindigde mooi als derde. “Het was een supermooie koers. We hebben met de ploeg goed gereden. Eerst was er een aanloop van 84 kilometer, daarna een lokale ronde van 6,7 km met een lastige klim van 1 kilometer. Die ronde deden we 6 keer. Na de eerste passage van de finish gaf DSM gas. Een ronde later ben ik zelf aangegaan op de klim. Ik kreeg Floortje mee en in de laatste ronde kwamen Anna en Georgi nog aansluiten. Op de laatste klim ging ik zelf vol aan, maar werd nog net terug gehaald. Mooi dat Anna het toen fantastisch afmaakte. Zelf werd ik nog derde en na afloop mocht ik op het podium voor de groene puntentrui”, sprak Anouska na afloop.

Morgen volgt de tweede en laatste etappe. Dan rijden de rensters van Saint-Connan naar Ploumagoar over bijna 134 kilometer.