Groene trui in Frankrijk

Ook in de tweede etappe van de Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh was Anouska dichtbij de ritzege.

Na een ijzersterke eerste etappe in Frankrijk deed Anouska ook in de tweede etappe van zich spreken. Opnieuw was ze in de slotfase op avontuur met Floortje Mackaij. Het tweetal reed net als gisteren een minuut weg bij het peloton. Dat zette echter de achtervolging in, al leek het kopduo lange tijd te gaan vechten voor de ritzege.

Het scenario van gisteren herhaalde zich echter. In de slotkilometer werden de koplopers ingelopen. Dit keer niet door een achtervolgend duo, maar door een achtervolgend peloton. In de sprint van de grote groep was Anouska`s Jumbo Visma ploeggenote Anna Henderson de snelste. Twee op een rij voor de Britse, die ook de eindzege veilig stelde. Anouska eindigde als zesde in de etappe en stond als nummer 3 op het eindpodium. Als extra beloning kreeg Anouska de groene trui als winnaar van het puntenklassement.

“Wat een koers weer! De ploeg heeft er alles aan gedaan om de rit te controleren om Anna en mij zo fris mogelijk in de finale te krijgen. Er was op een bepaald moment een grote kopgroep weg. De ploeg heeft toen fantastisch op kop gereden om die groep terug te halen. In de laatste 35 kilometer reed ik weer met Floortje op kop. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Het doel was om het eindklassement te winnen en ondertussen kon Anna zich sparen voor de finale. Uiteindelijk worden we nog gepakt en wint Anna de rit plus het eindklassement. Zelf win ik de groene trui. Een prachtige afsluiting van deze koers!”, klonk het bij Anouska na afloop.