Anouska aan de slag in Scandinavië

Na een langere koersloze periode staat Anouska vanaf woensdag aan het vertrek van de Tour of Scandinavia, een thuiswedstrijd voor Uno-X.

De tweede editie van de Tour of Scandinavia gaat over vijf dagen. Drie daarvan worden op Noors grondgebied afgewerkt, twee ritten vinden plaats in Denemarken. Het parcours is voor ieder wat wils: de sprinters, klimmers en tijdrijders komen allemaal aan bod. De tweede etappe kent een aankomst bergop, de lange klim Norefjell wacht dan op de rensters. Op de voorlaatste dag is er een tijdrit van 16,5 kilometer in en rond Herning.

Anouska nam na de Tour de France Femmes was gas terug om goed te herstellen van alle inspanningen die ze leverde in de zware koers. Nadat ze de trainingen weer had opgepakt, volgden enkele criteriums waarin ze in Zevenbergen op het erepodium stond. Het afgelopen weekend vierde Anouska haar 30e verjaardag om daarna te vertrekken naar Noorwegen voor haar volgende koers.

“Het was fijn om weer even een langere tijd thuis te zijn bij mijn familie. Ik heb mooie trainingen kunnen doen, onder meer op de Veluwe. Ik heb heel veel zin om nu weer te koersen. De Tour of Scandinavia is een belangrijke koers voor ons, want het is de thuiswedstrijd van onze ploeg. Het gaat een lastige koers worden, met een zwaar parcours en ook een heel sterk deelnemersveld. We staan er met de ploeg goed op en willen voor goede resultaten gaan. Ik heb goede herinneringen aan Scandinavië met goede resultaten in de vroegere Tour of Norway en vorig jaar nog in deze koers. We gaan er weer voor!”, aldus Anouska.

De koers is via de bekende social media kanalen te volgen, maar ook via het ‘racecenter’ van de organisatie.

Rittenschema

23/08, rit 1: Mysen – Halden (124,6 km)
24/08, rit 2: Vikersund – Norefjell (150,5 km)
25/08, rit 3: Kongsberg – Larvik (134,9 km)
26/08, rit 4: Herning – Herning (16,5 km, ITT)
27/08, rit 5: Middelfart – Haderslev (143,9 km)