Van Scandinavië naar Frankrijk

Een kleine week na de laatste etappe in de Tour of Scandinavia komt Anouska alweer in actie. Dit keer in Frankrijk tijdens de Classic Lorient Agglomération in Plouay.

Vorige week trok Anouska door Noorwegen en Denemarken tijdens de Tour of Scandinavia. De eerste etappe moest Anouska nog even inkomen, maar tijdens de tweede etappe trok ze ten aanval op de slotklim. De aanval kwam iets te vroeg, maar bood wel perspectief voor de ritten die volgden. In de derde etappe zat Anouska goed vooraan in de finale, maar door een valpartij en een manoeuvre van een renster verloor Anouska enkele posities. “Ik moest van ver komen, maar kon nog veel posities goed maken op het steile stuk van de klim. Ik eindigde dan wel mooi in de top-10, maar achteraf had ik wel een dubbel gevoel. Een dag later ging ik volle bak tijdens de tijdrit, maar mist ik net het beetje extra power aan het einde”, aldus Anouska. (tekst gaat door onder de foto`s)

Anouska sloot de Tour of Scandinavia af met een zevende plek in de derde etappe, een elfde plek in de tijdrit en een plek net buiten de top-20 in het eindklassement. “Achteraf overheerste toch wel wat teleurstellingen. We hadden hoge verwachtingen voor de koers en die kwamen er voor mij en de ploeg niet helemaal uit. Erg jammer, maar nu kijken we weer vooruit naar de volgende koers.”

Die volgende koers staat zaterdag al op het programma in Frankrijk. Dan rijdt Anouska met haar Uno-X ploeg in de Classic Lorient Agglomération. “Daar gaan we weer met frisse moed van start. Het is een lastige heuvelachtige koers, met een erg zware lokale ronde. Vorig jaar was er volop actie in de finale en met hetzelfde parcours verwacht ik dat ook dit jaar weer. We kijken er naar uit om ons Uno-X tenue weer vooraan te tonen”, klinkt het strijdlustig bij Anouska.