Hectische eerste klassieker

Met de Omloop Het Nieuwsblad werd het klassieke voorjaar op gang getrapt. Dat het peloton er zin in had was duidelijk. Er werd stevig gekoerst met de nodige hectiek tot gevolg.

Het eerste deel van de koers verliep relatief rustig, maar vanaf de Edelareberg was het koers. Anouska zat samen met haar Uno-X Mobility ploeggenotes goed voorin in het peloton. Richting de Holleweg zat de rood-gele brigade goed geplaatst, maar door een grote valpartij op de Holleweg werden Anouska en haar ploeggenotes opgehouden.

“Dat duurde even, want er was echt geen ruimte om er langs te komen. Teuntje heeft mij vervolgens goed geholpen naar het groepje voor ons. Vanaf daar maakte ik zelf de oversteek naar het volgende groepje. Net voor de Molenberg kon ik opnieuw aansluiten bij het eerste peloton. Even brak het daar, maar alles liep weer snel samen”, aldus Anouska.

De Westereense trok daarna zelf in de aanval in aanloop naar de Haaghoek. Uit de achtergrond kwam Longo Borghini opzetten, die op de Haaghoek op en over Anouska ging. “Ik kon net niet bij haar aanpikken en viel zo terug in de achtervolgende groep. Op de Berendries probeerde ik het nog een keer, maar ik kreeg geen ruimte. Even later ging Kopecky aan en dat bleek de vroegtijdige beslissing. Ik zat in een achtervolgende groep met Amalie en Simone. In het gevecht voor een goede positie op de Muur verspilde ik misschien iets te veel energie, waardoor ik er op het eerste deel iets door zakte. Ik kon me echter goed herpakken op het steilere deel en ook de Bosberg daarna ging beter dan andere jaren”, deed Anouska verslag.

Uit de groep met wereldkampioen Kopecky was het Marianne Vos die aan het langste eind trok en de zege naar zich toe trok. Ruim twee minuten later sprintte Anouska mee voor de ereplaatsen. “We raakten nog iets ingesloten en kwam daardoor niet echter lekker uit in de sprint. De benen voelden echter goed tijdens de koers, dus we mogen niet helemaal ontevreden zijn. De volgende keer kunnen we het hopelijk ook omzetten in een kort resultaat”, sloot Anouska af na een 21e plaats.