Prima week met ploeg in Spanje

Anouska beleefde met haar Uno-X Mobility ploeggenotes een goede week in Spanje.

Afgelopen week stond Anouska met haar ploeg aan de eendagskoers Durango – Durango, gevolgd door de vierdaagse Vuelta a Burgos. In regenachtige omstandigheden koersten de rensters in Durango – Durango. Na een rit van 113 kilometer met verschillende klimmetjes was het Katrine Aalerud die Uno-X Mobility een mooie vijfde plaats bezorgde. Anouska deed haar taak voor de ploeg en kwam uiteindelijk als 76e over de meet.

De Vuelta a Burgos startte met een rit die in een groepssprint eindigde. Anouska werkte onderweg voor haar ploeggenotes en zag Maria Confalonieri net buiten de top-10 finishen. Een dag later was het stevig klimmen geblazen aan het einde van de etappe. Katrine Aalerud kleurde een groot deel van de finale, maar werd voor de slotklim ingerekend. In de derde etappe werd er opnieuw gesprint. Anouska werkte zich opnieuw in het zweet voor de ploeg en gaf ploeggenote Confalonieri een prima lead-out. De Italiaanse kwam als vierde over de streep. In de slotrit was het opnieuw klimmen geblazen en was Pluvius ook opnieuw van de partij. Minke Solbjork Anderson was de eerste Uno-X Mobility renster net buiten de top-10.

“We hebben met de ploeg goed gekoerst de afgelopen week in Spanje. We pakten enkele mooie korte klasseringen en kleurden op verschillende momenten de wedstrijd. Dus we kunnen met een tevreden gevoel terug kijken op deze wedstrijden”, aldus Anouska vanuit Spanje.

Voor Anouska zit haar Spaanse avontuur er nog niet op. Na een paar dagen trainen is het vanaf 29 mei tijd voor de Vuelta Ciclista Andalucia, een vierdaagse rittenkoers die toe is aan haar derde editie.