Anouska blikt terug op 2022

Begin oktober sloot Anouska niet alleen haar seizoen 2022 af, maar ook haar periode bij Team Jumbo Visma Women. Vanaf 1 januari 2023 komt de Westereense namelijk uit voor het Noorse Uno-X. Tijd om nog een keer terug te kijken.

Na een goede voorbereiding kwam Anouska tijdens de Vuelta Comunidad Valenciana Feminas voor het eerst in koers dit seizoen. In de eerste rit eindigde ze direct op het podium als derde, waarmee de toon voor het voorjaar was gezet. Anouska presteerde erg constant en eindigde in alle zware koersen in de top-20.

“Het afgelopen seizoen was een van mijn beste jaren, ondanks dat ik geen grote koers heb gewonnen. Ik ben heel tevreden over dit jaar. Ik was heel constant en haalde telkens een hoog niveau. Het was mooi om in Valencia direct op het podium te staan. In Drenthe reed ik een sterke finale en werd ik in de laatste kilometer net ingelopen. Ik ben ook erg blij met mijn 14e plaatsen in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik”, keek Anouska terug op het eerste deel van het jaar.

Na het voorjaar brak er een lange trainingsperiode aan, met onder meer een hoogtestage naar de Sierra Nevada. Anouska nam haar tijdritfiets mee en dat wierp duidelijk vruchten af. Bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden snelde Anouska op haar Cervelo naar een knappe bronzen medaille.

“Die bronzen plak was natuurlijk er mooi. Vervolgens reed ik met de ploeg een hele goede Giro en Tour of Scandinavia. Daar wonnen we met Marianne en was ik zelf nog dichtbij een ritzege in de laatste etappe. Vervolgens werd ik geselecteerd voor het EK, waar we Lorena naar de Europese titel konden loodsen. Prachtig om dat mee te maken. De Vuelta was een mooi toetje, waar ik ook goed voor de dag kwam.”

Na de Vuelta volgden nog een tweetal criteriums en het NCK met NVWG uPlus. Alle drie de koersen wist Anouska winnend af te sluiten. “Dat was natuurlijk supermooi om zo mijn tijd bij Jumbo Visma af te sluiten. De Nederlandse titel met NVWG uPlus was de kers op de taart van een prachtig seizoen. Ik keek met veel genoegen terug op mijn periode bij Jumbo Visma. Ik heb hier een mooie stap gemaakt in een altijd erg professionele omgeving. Daar ben ik de rensters, staf en sponsoren erg dankbaar voor. Nu is het tijd voor wat rust en dan is het tijd voor een nieuw avontuur bij Uno-X, waar ik erg naar uit kijk”, sloot Anouska af.