Geslaagd trainingskamp op Mallorca

Tot eind dit jaar draagt Anouska nog de kleuren van Jumbo Visma, maar eerder deze maand was Anouska met haar nieuwe ploeg Uno-X op trainingskamp op Mallorca.

Na een eerdere kennismaking met haar nieuwe ploeg trok Anouska van 5 t/m 15 december voor het eerst met Uno-X op trainingskamp naar Mallorca. “Voor mij was het de eerste keer dat ik op Mallorca was. Het was leuk om een nieuwe omgeving te ontdekken om te trainen en dat direct met een nieuwe ploeg. Ik had al mooie verhalen gehoord over het eiland en dat er goed gefietst kon worden”, aldus Anouska.

De eerste dagen stonden in het teken van de nodige meetings, materiaaltesten en mediazaken. “Ik heb bij deze ploeg te maken met ander materiaal. Dus we hebben een fietsmeting gedaan, maar ook een passessie voor de kleding. Ook waren er veel meetings met onder meer de trainers, doktoren en fysio. We hebben ook alvast gekeken naar de wedstrijdplanning voor het komende seizoen. Met een lactaattest op de rollers – niet mijn favoriete onderdeel, haha! – en een lactaattest op een klim hebben we de trainingszones bepaald”, vatte Anouska de eerste dagen kort samen. (test gaat verder onder de foto`s)

De focus kwam vervolgens te liggen op de trainingen. “We hebben mooie en goede trainingen gedaan met z`n allen. Van duurriten tot waaierrijden en van lead-outs oefenen tot aan intervaltraining op een klim. Alles is wel zo`n beetje aan bod gekomen. Het weer was vrij goed. We hebben een dag regen gehad en wel veel bewolking, maar toen was het wel droog en lag de temperatuur rond de 15-18 graden. In de loop van het trainingskamp werd het weer alleen maar beter.”

Na tien dagen kwam er een einde aan het trainingskamp. Anouska bleef nog week langer op Mallorca om samen met een ploeggenote enkele trainingsritten af te werken. “Ik kan terugkijken op een heel geslaagd eerste trainingskamp met Uno-X. Fijn om de meiden en staf nog beter te leren kennen. Ik ben met een voldaan gevoel terug gekeerd naar Nederland. Nu is het tijd om thuis kerst te vieren en tussendoor nog wat te trainen. Half januari volgt dan ons tweede trainingskamp met de ploeg en dan ook echt in de kleuren van Uno-X”, sloot Anouska af.