Anouska sluit seizoen af met dubbele zege

Het eerste weekend van oktober was het laatste koersweekend voor Anouska in 2022. Zaterdag startte ze in Assendelft voor de plaatselijke ronde aldaar. Zondag sloot ze het seizoen af op het NCK met NWVG uPlus. Beide keren stond Anouska op de hoogste trede van het podium.

In Assendelft trok Anouska voor het laatst het Jumbo Visma tenue aan in een koers. Dat wilde de Westereense niet zomaar voorbij laten gaan en dus gaf ze nog een keer alles in het geel-zwart. Anouska reed lange tijd alleen voorop. Uiteindelijk sloten Rosan Koper en Anouska`s ploeggenote Riejanne Markus nog aan. “Het peloton zat ons echter op de hielen, het gat werd nooit groter dan 15 seconden. We moesten daardoor volle bak blijven rijden, maar hielden het peloton wel achter ons. In een sprint was ik nipt de snelste. Mooi om zo de zege te pakken en samen met Riejanne op het podium te staan in onze laatste koers als ploegmaats”, sprak Anouska na afloop. (tekst loopt door onder de foto`s)

Een dag later stond Anouska met haar club NVWG uPlus aan het vertrek van het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) in Dronten. Samen met Manon de Boer, Fleur Smith en Rixt Hoogland verdedigde Anouska de eer van de Noordelijke wielervereniging. De formatie begon goed aan de ploegentijdrit, maar kreeg na 10 kilometer een tik te verwerken toen Hoogland moest afhaken. “Dat was heel jammer, want ze is een sterke pion. Ik heb daarna samen met Manon het kopwerk gedaan en voor Fleur was het zaak van afzien en aanhaken. Dat lukte haar heel knap en we dachten zo nog aan het podium. Dan is het super mooi dat we hoorden dat we hadden gewonnen, dat hadden we echt niet gedacht. Het is erg mooi om de Nederlandse titel te pakken met de club, ik ben erg trots op de NWVG!”, sloot Anouska af na haar laatste optreden van dit seizoen.