Anouska geselecteerd voor EK

Het sterke rijden van Anouska dit jaar is beloond met een selectie voor het Europees kampioenschap wielrennen in het Duitse München.

Anouska rijdt het hele seizoen al erg sterk en constant. Zo reed ze het hele voorjaar continue in de top-30 van alle grote koersen, won ze brons op het Nederlands kampioenschap tijdrijden en leverde ze een sterke Giro d`Italia Donne af. Na de Giro won ze tijdens de Wielerdag van Monster haar eerste koers van het seizoen.

Het sterke rijden is niet onopgemerkt gebleven. Anouska ontving namelijk een uitnodiging voor de Nederlandse selectie om op 21 augustus deel te nemen aan de wegrit van het Europees kampioenschap in München. Samen met Lorena Wiebes, Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Demi Vollering, Charlotte Kool, Floortje Mackaij en Jeanne Korevaar gaat Anouska op jacht naar eremetaal voor oranje. Het parcours in München is overwegend vlak, dus er is een grote kans op een massasprint. Met Wiebes heeft Nederland een topfavoriet in huis.

Anouska vertoeft op dit moment in Noorwegen voor een trainingsblok richting de komende koersen. “Hier kan ik goed trainen in een mooie omgeving. Ik ben me nu aan het voorbereiden op de wedstrijden in Scandinavië, met eerst Zweden (6 en 7 augustus) en daarna The Battle of the North (9 -14 augustus). Vervolgens mag ik naar het EK. Het is erg mooi dat ik geselecteerd ben. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te mogen dragen in deze sterke Nederlandse ploeg”, liet Anouska optekenen.