Postnord Vårgårda West Sweden: ploegentijdrit en wegrit

Na een mooi trainingsblok keert Anouska dit weekend terug in het peloton tijdens de Postnord Vårgårda West Sweden. Zaterdag staat een ploegentijdrit op het programma, zondag een rit in lijn.

Na de Giro d`Italia Donne reed Anouska nog twee criteriums om vervolgens wat rust te nemen en een trainingsblok in te lassen. Na het mooie nieuws dat ze geselecteerd is voor het EK is het nu tijd om weer te gaan koersen. Anouska start dit weekend in de Postnord Vårgårda West Sweden.

Zaterdag start Anouska met Jumbo Visma in de ploegentijdrit over 36 kilometer. “We gaan er vooral voor om technisch goed te rijden. De helft van onze ploeg heeft nog nooit een ploegentijdrit gereden, dus voor hen wordt het een nieuwe ervaring. Zelf heb ik al de nodige ploegentijdritten gereden en ik vind het altijd een prachtig onderdeel.”

Een dag later staat de volgende wedstrijd op het programma, een wegrit over ruim 125 kilometer. We hebben eerst een aanlooplus met enkele gravelstroken. Daarna volgen acht ronden in Vargarda met daarin een lastige klim en enkele technische stukken. “Het wordt dus een pittige koers. We hebben een goede troef in handen met Marianne, die vorige week nog heel sterk was in de Tour. Zelf kijk ik er naar uit om weer te koersen. Ik heb 2,5 week goed kunnen trainen in Noorwegen en voel me goed in orde. Dus de hoogste tijd om weer een rugnummer op te spelden”, aldus Anouska.