Anouska wint Wielerdag Monster

Na de Giro Donne koos Anouska niet voor platte rust, maar reed ze direct twee criteriums. Met een podiumplaats en een zege bleek dat geen verkeerde keuze.

Anouska bleek na de Giro Donne nog wat energie over te hebben. Nadat ze zondagavond in Nederland aankwam trok Anouska met haar ouders in de camper richting Bergeijk, waar ze dinsdag deelnam aan het lokale criterium. Na een snelle koers deed Anouska een gooi naar het podium en werd ze derde.

Een dag later reisde Anouska door naar Monster, waar de Wielerdag van Monster woensdagmiddag werd verreden. Anouska kwam terecht in een kopgroep van 9 rensters, die in de finale uitdunde naar 4 rensters. In de sprint bleek Anouska vervolgens de snelste, waarmee de eerste zege van het seizoen binnen is.

“Het is altijd leuk om criteriums te rijden en dit kon ik mooie combineren met een tripje met de camper met mijn ouders. In Bergeijk mistte ik aanvankelijk de slag, maar na een eenzame achtervolging van 50 kilometer sloot ik nog aan bij twee rensters en kon ik nog op het podium komen. Een dag later zat ik mee in de goede groep en kon ik naar de zege sprinten. Altijd fijn om op het bovenste treetje van het podium te staan. Het waren twee mooie koersen, maar nu ga ik toch even genieten van een korte rustperiode om daarna weer op te bouwen naar de volgende koersen”, aldus Anouska.