Anouska klaar voor Italiaans tweeluik

Na een paar weken zonder wedstrijden is het opnieuw tijd om te koersen. Anouska is de komende dagen in Italië te bewonderen, waar ze zaterdag en dinsdag in actie komt.

Na de Classic Lorient Agglomération kon de riem er even af bij Anouska. Ze genoot van een paar dagen vakantie en pakte daarna de trainingen weer op in voorbereiding op de laatste koersen van het seizoen. Zaterdag start ze in de Giro dell’Emilia Internazionale Donne Elite, een koers over 103,5 kilometer van Carpi naar San Luca. Daar wacht een lastige klim op de rensters.

“Ik heb goed kunnen trainen, maar kreeg vorige week af te rekenen met buikgriep. Gelukkig ben ik daar snel van hersteld en kon ik de training hervatten. Het is al lange tijd geleden dat ik deze koers heb gereden. Toen was de klim een keer opgenomen in het parcours, dit jaar moeten we twee keer over deze lastige klim. Vrijdagmiddag hebben we de finale verkend en ik moet zeggen dat de klim er nog net zo bij ligt als een aantal jaar geleden”, aldus Anouska.

Een paar dagen naar Emilia wacht de Tre Valli Varesine. De heuvelachtige koers brengt de rensters van Busto Arsizio naar Varese over 112,3 kilometer. Onderweg wachten elk zes keer de Casbeno en Montello, genoeg klimwerk en mogelijkheden voor de aanvalsters. “Ik heb deze koers nog nooit gereden, maar gezien het parcours moet het mij in principe wel liggen, eigenlijk beter nog als Emilia. We gaan er in beide koersen voor en willen ons Europees seizoen op een goede manier afsluiten.”