Van Italië via Nederland naar China

Anouska was de afgelopen dagen in Italië voor een tweetal koersen. Nu is ze weer thuis in De Westereen om zich klaar te maken voor haar laatste wedstrijden van het seizoen, in China.

Zaterdag stond Anouska aan de start van de Giro dell`Emilia. Nadat haar voorbereiding werd verstoord door buikgriep, was het afwachten hoe het ging in deze koers. “Ik merkte dat ik er even in moest komen na een paar weken zonder koers. Het gevoel werd tijdens de koers wel beter, dus dat gaf goede hoop. De steile slotklim San Luca lag mij niet echt, het was net iets te steil en te lastig. Het was een goede opwarmer voor de koers die dinsdag volgde”, aldus Anouska.

Dinsdag reed het damespeloton in de Tre Valli Varesine. Op het heuvelachtige parcours zat Anouska met de hele Uno-X goed in koers. De dames zaten meerdere keren mee in de aanval. Uiteindelijk reed er een groepje weg en daar miste Anouska net de aansluiting. “Dat is natuurlijk jammer, te meer omdat we echt goed in de koers zaten. Ik ben dan met de tweede groep naar de finish gereden. Na afloop was ik wel een beetje teleurgesteld, want de groep voor ons reed voor een mooie klassering. Maar goed, we zetten de knop weer om en focussen ons nu op de laatste koersen van het jaar.”

Anouska reisde vanuit Italië terug naar Nederland om zich daar voor te bereiden op die laatste koersen. Voorafgaand aan die koersen is er nog een lange reis, want Anouska reist namelijk naar China voor de Tour of Chongming Island (12 – 14 oktober) en de Tour of Guangxi (17 oktober). “Ik heb nog nooit in China gekoerst, dus het wordt een hele nieuwe ervaring. Ik heb er heel veel zin in en wil het seizoen op een mooie manier afsluiten.