Anouska klaar voor La Vuelta

Na een weekje Fryslân is Anouska vertrokken voor haar volgende koers: de Ceratizit Challenge by La Vuelta. Een vijfdaagse rittenkoers in Spanje.

Het damespeloton is van 7 t/m 11 september actief in Spanje voor de dameseditie van de La Vuelta. Die koers begon ooit als eendaagse koers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaagse rittenkoers. De Ceratizit Challenge by La Vuelta start met een ploegentijdrit van 19,9 kilometer in Marina de Cudeyo. De dagen erna trekt het peloton de heuvels in en volgt zondag een slotrit in Madrid. Voor Anouska wordt het haar eerste deelname aan deze koers.

De Westereense was de afgelopen week thuis en kijkt uit naar haar volgende koers. “Het was fijn om een week thuis te trainen en mij voor te bereiden op de Vuelta. Het gaat een zware koers worden, met heel wat klimwerk. De etappes zijn heel divers en dat maakt het allemaal onvoorspelbaar. Er doen veel toppers mee, dus het wordt sowieso afzien. Voor mij is het een nieuwe koers en het lijkt me erg mooi om hier te rijden. Dus laat het maar snel woensdag zijn dat we kunnen beginnen met de ploegentijdrit!”, aldus de renster van Jumbo Visma.

Rittenschema
07/09, rit 1: Marina de Cudeyo – Marina de Cudeyo (19.9 km, TTT)
08/09, rit 2: Colindres – Colindres (105.9 km)
09/09, rit 3: Camargo – Aguilar de Campoo (96.4 km)
10/09, rit 4: Palencia – Segovia (160.4 km)
11/09, rit 5: Madrid – Madrid (95.7 km)