Sterk optreden in Spanje

Anouska reed de afgelopen week in Spanje tijdens de Ceratizit Challenge by La Vuelta. Na een goed begin in de ploegentijdrit liet Anouska zich meermaals zien en eindigde ze met een sterk optreden in de voorlaatste etappe.

De Ceratizit Challenge by La Vuelta begon met een ploegentijdrit over bijna 20 kilometer. Team Jumbo Visma startte met een relatief onervaren ploeg op dit onderdeel, maar reed technisch sterk en eindigde als achtste. Een dag later trok het peloton – met nog slechts vier van de zes Team Jumbo Visma rensters – de heuvels in. Daar kreeg Anouska het ietwat lastig. “Ik kon niet met de besten mee. Op de vierde klim gingen de toppers vol aan. Ik kon daar niet met de besten mee. Ik heb nog even tussen de eerste groep en de groep daarachter gehangen, maar ik kon er helaas niet meer bij komen”, aldus Anouska.

Een dag later wilde Anouska zich graag tonen, iets te graag bleek achteraf. De Westereense ging in veelvuldig in de aanval, maar kwam niet weg. Anouska verspeelde daarmee wel de nodige krachten en dat brak haar in de slotfase op, waarna ze de rol moest lossen. De voorlaatste etappe werd gekleurd door een eenzame vluchter, die in de voorlaatste kilometer werd ingerekend door een uitgedund peloton. Anouska zat mee in dit peloton en wilde zich tonen in de finale, waar de aankomst was getrokken op een klimmetje in Segovia. “De ploeg heeft mij in deze etappe goed geholpen. Het tempo lag erg hoog richting de finish. Ik zat goed gepositioneerd en kon mij goed in de debatten mengen. Ik eindig als achtste en daar kan ik zeer tevreden mee zijn in dit deelnemersveld. Het was mooi om mijn eigen kans te gaan op zo`n aankomst.” (tekst loopt door onder de foto`s).

In de vijfde en laatste etappe trok het peloton naar Madrid. Ploeggenote Carlijn zat in de kopgroep van de dag. Nadat die groep werd ingerekend was het tijd om te sprinten. Anouska werd door ploeggenoten Linda en Amber naar voren gebracht richting de laatste kilometer. “Ik wilde als een van de eerste door de bocht komen. Daar moest ik nog een stevig inspanning voor doen en daar heb ik eigenlijk mijn kruit al verschoten. Ik zat toen wel in goede positie, maar had de benen niet meer om te sprinten. Toch kijk ik tevreden terug op deze ronde. We misten al snel twee rensters, maar hebben ons goed getoond. Nu op naar huis en herstellen voor de volgende koersen”, sloot Anouska af.