Plouay: met mindere dag toch in top-20

In de Classic Lorient Agglomération – Trophée Ceratizit was Jumbo Visma dichtbij een volgende zege, terwijl Anouska na een lastige dag alsnog in de top-20 eindigde.

De 159 kilometer lange Classic Lorient Agglomération – Trophée Ceratizit werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep die al vroeg in de koers wegsprong. Vroeg in de finale probeerden diverse rensters de sprong naar voren te maken. Uiteindelijk kwam een groep van een tiental rensters voorop, daaruit sprongen Mavia Garcia en Anouska`s ploeggenote Amber Kraak weg in de voorlaatste kilometer. Het duo sprintte voor de zege, waarbij Kraak net haar meerdere moest erkennen in Garcia.

Anouska kende een lastige start van de koers, maar kwam er op de lokale ronden enigszins door en sprintte mee om de ereplaatsen. De Westereense eindigde als 19e. “Pfoeh dat was een zware dag vandaag. Ik was niet op mijn best en heb veel afgezien. Toch ben ik altijd blijven vechten en kwam er in de lokale ronden nog een beetje door. De ploeg heeft het verder wel goed gedaan. Linda zat mee in de vroege vlucht en later zat Amber in de beslissende kopgroep. Zij werd uiteindelijk sterk naar een tweede plaats. Ik heb er nog een sprintje uitgeperst en kwam nog op een 19e plaats terecht. Nu op naar huis om daar goed te herstellen richting de Vuelta”, sprak Anouska na afloop.

Plouay – France – cycling – Anouska Koster (NED – Team Jumbo – Visma) pictured during Classic Lorient Agglomeration – Trophee Ceratizit 2022 women Plouay – Plouay 158,4 km – Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022