Goede afsluiting van sterk voorjaar

Met Luik-Bastenaken-Luik kwam er zondag een einde aan het klassieke wielervoorjaar. Anouska sloot haar sterke voorjaar op een goede manier af.

Zondagochtend kon het damespeloton de wekker opnieuw vroeg zetten voor Luik-Bastenaken-Luik. De koers over ruim 140 kilometer kende 7 beklimmingen, de laatste op 13 kilometer van de streep. De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door een viertal vluchters. Na de derde beklimming liep alles weer samen en kon het spel opnieuw beginnen.

“Er reden enkele groepen weg en soms was het een beetje gokken waar je wel en niet mee sprong. Op La Redoute barstte de koers echt los. Anna en ik zaten goed gepositioneerd voor die klim. We kwamen net achter de leiders boven en probeerden in de afdaling de aansluiting te maken, maar dat lukte net niet. In het restant van de koers konden we het gat niet meer dichten en richtten we ons op de ereplaatsen. Anna deed een goede lead-out voor mij, waarna ik de sprint om plek 14 won. Mooi teamwork dus”, klonk het bij Anouska na afloop van haar laatste koers dit voorjaar.

De Westereense kan met een goed gevoel terug kijken op het eerste deel van het seizoen. Ze begon met een sterke derde plaats in de openingsrit van de Ronde van Valencia, kleurde de finale van de Ronde van Drenthe en was ook in de Waalse Pijl in het offensief.

“Ik ben erg blij met dit voorjaar. Na een goede start in Valencia heb ik mooie finales gereden. We hebben ons hier en daar goed laten zien met de ploeg. Ik ben vooral blij met mijn optredens in de Strade Bianche en de Ronde van Drenthe. Helaas werd ik na Drenthe verkouden en moest ik de Trofeo Binda missen. Na een goede terugkeer in Dwars door Vlaanderen werd ik tweede in de Volta Limburg Classic achter mijn ploeggenootje Amber Kraak. In de Waalse Pijl en Luik heb ik mijn voorjaar op een mooie manier kunnen afsluiten. In beide koersen eindigde ik 14e. Dit smaakt zeker naar meer, maar ik ben heel erg tevreden met het seizoen tot nu toe. Nu even rusten en dan gaat de focus op het tweede deel van het seizoen”, keek Anouska tevreden terug op het voorjaar.