Anouska start in Drenthe

Een wijziging in het programma van Anouska. Ze komt onverwacht zondag toch aan de start van de Ronde van Drenthe.

Na een Italiaans koersweekend was het de bedoeling dat Anouska enkele weken ging trainen richting de volgende voorjaarskoersen. Binnen Uno-X Mobility zijn er echter een aantal blessuregevallen, waardoor Anouska opgeroepen is om komende zondag te starten in de Ronde van Drenthe.

“Ik was na de Italiaanse koersen in Italië gebleven voor wat trainingen in de prachtige omgeving van Toscane. De Ronde van Drenthe stond dus niet op mijn programma, maar door wat blessures binnen de ploeg val ik hier in. Ik heb deze wedstrijd al vaak gereden. Het parcours is sinds vorig jaar wel anders met minder vlakke keistroken en meerdere beklimming van de VAM-berg. Ik ben benieuwd hoe de benen voelen, maar heb er veel zin in”, aldus Anouska.

De Drentse klassieker begint zondag om 13.45 uur bij het gemeentehuis in Beilen. Al na 7,6 kilometer volgt de eerste beklimming van de VAM-berg, die daarna nog vijfmaal op het programma staat. De koers is zondag live via online streams en tv te volgen. Onder meer Eurosport, NOS en RTV Drenthe zenden de koers vanaf 16.00 uur uit. De finish wordt tussen 17.45 en 18.00 uur verwacht.