Anouska tot eind 2026 bij Uno-X

Dat Anouska en Uno-X een goede combinatie waren bleek afgelopen seizoen al met diverse goede (team)prestaties. Beide partijen waren zo tevreden dat het contract open gebroken en met twee jaar verlengd werd.

Tijdens haar eerste seizoen bij Uno-X reed Anouska verschillende mooie uitslagen bij elkaar. Zo werd ze zesde in de Omloop het Nieuwsblad, derde in het Festival Ely Jacobs, derde in een 4e etappe van de Tour de France en droeg ze een dag de bolletjestrui in diezelfde Tour. De Westereense voelt zich bovendien erg thuis in de Scandinavische omgeving en roemt onder meer de sfeer binnen de ploeg en fijne begeleiding. Een langer verblijf bij Uno-X stond dan ook in de sterren geschreven.

“Het is erg fijn om nu al mijn contract te verlengen tot eind 2026. Ik voel me heel erg thuis binnen de ploeg. Na mijn avontuur bij Virtu had ik altijd al het gevoel dat ik nogmaals voor een Scandinavische ploeg wilde rijden. Toen de kans zich vorig jaar voordeed, heb ik geen moment getwijfeld. De mindset hier bevalt me heel erg. De sfeer in de ploeg is erg prettig en ook de begeleiding is super”, aldus Anouska.

“We hebben veel voor elkaar over binnen de ploeg. De samenwerking is erg goed. We gunnen elkaar onderling het allerbeste. Het is gewoon een hele fijne ploeg. Deze verlenging geeft aan dat er vanaf beide kanten vertrouwen is. We kunnen met elkaar nog mooie stappen zetten richting de toekomst. Ik kijk er erg naar uit.”