Seizoen goed afgesloten

De afgelopen week bivakkeerde Anouska in China voor de twee laatste koersen van dit seizoen.

Anouska startte met Uno-X eerste in de Tour of ChongMing Island. Deze driedaagse rittenkoers kende alleen maar vlakke etappes en dus werd er elke dag gesprint. De rood-gele brigade mikte in deze sprints op de Finse kampioen Anniina Ahtosalo. De eerste dag ging de lead-out ietwat onwennig, maar in de volgende dagen ging dat een stuk beter en eindigde Ahtosalo tweemaal in de top-10.

Enkele dagen na Tour of ChongMing Island was de Tour of Guangxi de laatste opdracht van 2023. De ploeg mikte opnieuw op een sprint met Ahtosalo en liet zien snel geleerd te hebben. De lead-out trein stond als een huis, waar Anouska het laatste stuk tot 200 meter van de streep voor haar rekening nam. Uiteindelijk eindigde Ahtosalo als achtste, Anouska kwam als 14e over de streep.

“Een prachtige afsluiting van dit seizoen. De lead-out ging supergoed, ik kan echt heel erg genieten van het teamwerk. We hebben ook erg snel stappen gezet en dat was erg mooi om te zien. Ik heb ook nog stevig meegekoerst in Guangxi toen het peloton in stukken brak op de beklimmingen. Uiteindelijk liep alles weer samen en werd er gesprint. Het was een bijzondere en mooie trip met de ploeg”, klonk het bij Anouska voordat ze aan de lange terugreis naar Fryslân begon.