Klaar voor mooi seizoen 2024

De pagina 2023 is nu definitief omgeslagen, het jaar 2024 is begonnen en het nieuwe wielerseizoen gloort aan de horizon.

Allereerst wensen we iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2024! Het belooft een mooi sportjaar te worden met grote evenementen en natuurlijk de vaste nummers als de voorjaarsklassiekers, diverse rittenkoersen en de Tour de France Femmes. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Anouska kende een goed seizoen 2023 met enkele sterke optredens in onder meer de Omloop het Nieuwsblad, Festival Elsy Jacobs en natuurlijk de Tour de France Femmes waar ze een dag in de bolletjestrui rondreed en derde werd in de vierde etappe. Anouska sloot 2023 af met een contractverlenging bij Uno-X. Komend seizoen gaat de ploeg als Uno-X Mobility door het leven.

Ondertussen is Anouska alweer een tijdje aan het trainen in voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Eind november waren de eerste teamdagen in Noorwegen. Daar hebben we verschillende activiteiten gedaan zoals langlaufen, curling en een husky tour. Erg goed voor de team building. Daarna ben ik 2,5 week naar Spanje geweest voor een trainingskamp. Ik heb daar goed kunnen trainen en veel kilometers kunnen maken. Net voor de kerst ben ik terug gekeerd naar Fryslân om daar de kerstdagen met mijn familie door te brengen”, aldus Anouska.

Over enkele dagen ruilt Anouska de Fryske wegen in voor de Spaanse variant. Ze trekt dan met haar ploeggenoten naar Denia voor een volgend trainingskamp in opbouw naar het nieuwe seizoen. “Denia ligt in de buurt van Calpe en is bekend onder de wielrenners en volgers. Zelf ken ik het gebied heel goed, maar in Denia zelf heb ik nog nooit gezeten. Het is fijn om weer met de ploeg op pad te zijn en samen te kunnen trainen. Ik hoop in Spanje weer een stapje te kunnen zetten in de voorbereiding op het seizoen, dat dan snel dichterbij komt”, sloot Anouska af.

Wanneer Anouska haar eerste wedstrijd rijdt wordt in een later stadium bekend gemaakt. Zodra hier meer informatie over is, dan is het hier als eerste te lezen.

Bekijk een korte terugblik op 2023