Seizoen 2023 komt dichterbij

De afgelopen tien dagen was Anouska met haar ploeg Uno-X op trainingskamp in het Spaanse Altea. Daar werd verder gewerkt aan de voorbereiding op het seizoen 2023, dat nu echt dichtbij komt.

Tijdens het trainingskamp wisselden de Uno-X rensters duurtrainingen af met meer intensieve trainingen. Daarbij was er ook aandacht om de lead-out te trainen en werden er koerssituaties nagebootst op de verschillende klimmetjes. “Daarnaast heb ik met een paar meiden een aerotest gedaan op de wielerbaan met de tijdritfiets. In 2019 had ik dat al eens gedaan met Virtu, maar het was eigenlijk een nieuwe beleving. Het is fijn om met de ploeg te investeren in een goede tijdritpositie. Later dit voorjaar gaan we nog eens terug naar de baan voor verdere optimalisatie”, gaf Anouska mee.

De weersgoden waren de rensters in het eerste deel van het trainingskamp gunstig gezind met een fijn lentezonnetje. De laatste twee dagen vielen letterlijk en figuurlijk een beetje in het water, maar door wat te schuiven met zaken kon er nog goed getraind worden.

Anouska blijft nog enkele dagen in Spanje totdat haar seizoen begint op 5 februari met de Vuelta CV Feminas. Een tiental dagen daarna staat Anouska aan de start van de Volta Comunitat Valenciana Fèmines, een vierdaagse koers. Het aftellen naar het nieuwe seizoen is dus echt begonnen.