Goed trainingskamp in Denia

De eerste dagen van 2024 bracht Anouska door in Fryslân, maar de afgelopen anderhalve week was De Westereense in Spanje te vinden voor een nieuw trainingskamp met Uno-X Mobility.

Anouska streek met haar Uno-X Mobility ploeggenoten neer in het Spaanse Denia, een omgeving die in het wielerpeloton erg bekend is. Op een paar regenbuien en wat harde wind na waren de weersgoden de rensters in ieder geval goed gezind. De ploeg kon dan ook haar volledige programma afwerken en een nieuwe stap zetten in de voorbereiding op het naderende wielerseizoen 2024.

“We hebben de eerste dagen flink wat duurwerk gedaan en ook onze lead-outs geoefend. Dat was erg waardevol om te doen. We hebben er goede punten uit kunnen halen. Ook hebben we onderlinge wedstrijdjes gedaan en dat was best pittig. Ik kon goed merken dat het niveau van de hele ploeg erg omhoog is gegaan. Iedereen heeft een stap vooruit gezet. Het is mooi om dat te merken en zo met de ploeg verder te werken. Ik kijk er naar uit om met z`n allen ook die stap in de koers te gaan zetten”, aldus Anouska na terugkomst uit Spanje. (tekst loopt door onder de foto`s)

Het trainingskamp werd afgesloten met een duurtraining van 4 uur. “Die sloten we af met koffie en taart met de hele ploeg. Het was fijn om onze tijd in Spanje zo af te sluiten met alle rensters en stafleden. De ploeg had alles weer prima geregeld. Naast onze verzorgers en mecaniciens was er ook een kok mee die elke dag onze maaltijd bereidde.”

Ondertussen is het wielerseizoen in de Tour Down Under al op gang geschoten. Wanneer Anouska voor het eerst aan het vertrek komt in 2024 is nog niet bekend. Hierover later meer.