Via Colombia naar eerste koersen

Na het trainingskamp in Denia was er weinig tijd om te rusten voor Anouska. Ze trok samen met twee Uno-X Mobility ploeggenotes en een trainer van de ploeg naar Colombia.

De voorbereiding op het wielerseizoen 2024 zag er deze winter voor Anouska anders uit dan voorgaande jaren. Na de twee – inmiddels gebruikelijke – trainingskampen met de ploeg in Spanje trok ze samen met ploeggenotes Katrine Aalerud en Amalie Dideriksen en trainer Jelle de Jong voor de laatste voorbereiding op het seizoen naar Colombia voor een hoogtestage van drie weken. Uno-X Mobility regelde een lokale kok, zodat het de rensters naast de fiets aan weinig ontbrak. Alle focus kon deze drie weken gelegd worden op trainen, rusten, ontspanning en nog meer trainen.

“Het was een prachtige ervaring om in Colombia te kunnen en mogen trainen. De ploeg had alles uitstekend voor ons geregeld en daar ben ik erg dankbaar voor. Samen met Katrine en Amalie heb ik erg goed kunnen trainen. We hebben alles kunnen doen wat op ons programma stond. Het was ook fijn om onze trainer Jelle mee te hebben en zelfs een eigen kok. Dat was een lokale meneer, die erg behulpzaam was met alles”, vertelde Anouska over haar avontuur.

“Het was een prachtige omgeving waar we zaten. De cultuur is heel anders, echt een heel verschil hoe de mensen daar leven. We zaten in een gebied waar het druk was met verkeer, maar er waren ook rustige en mooie wegen. Ook de natuur was geweldig om te zien. Erg bijzonder om dit allemaal mee te hebben gemaakt.”

De voorbereiding op het seizoen zit er nu op en dus is het bijna tijd om een rugnummer op te spelden. Vanaf 15 februari rijdt Anouska vier dagen in de Spanje tijdens de Setmana Ciclista Valenciana, gevolgd door de Omloop Het Nieuwsblad eind februari. “Ik heb een goede winter gedraaid. Alles was uitstekend in balans, zowel fysiek als mentaal. Met de ploeg heb ik goede trainingskampen gehad in Spanje en in Colombia heb ik de voorbereiding goed kunnen afsluiten. Nu zijn we echt klaar om te koersen en ik kijk er dan ook naar uit om weer een rugnummer op te spelden. Ik voel me goed en ben benieuwd waar ik nu sta ten opzichte van de concurrentie”, sloot Anouska af.