Tweede deel seizoen komt eraan

Na een sterk voorjaar kon Anouska de batterijen opladen en de blik richten op het tweede deel van het seizoen.

Na Luik-Bastenaken-Luik eind april mocht de riem er even af bij Anouska. Een paar dagen welverdiende rust na een uitstekend verlopen voorjaar waren haar deel. De rust moest Anouska letterlijk nemen, want twee dagen na Luik testte de Westereense positief op corona. “Daar ben ik een beetje ziek van geweest en vooral vermoeid. Na een week verdween dat vermoeide gevoel gelukkig en kon ik de training weer een beetje hervatten. Toen kon ik thuis enkele goede trainingen opbouwen voordat ik naar het trainingskamp ging van de ploeg in Sittard.”

De Jumbo Visma dames trainden daar een hele week. “Het was mooi om weer met de hele ploeg samen te zijn en te kunnen trainen. Gewoon fijn om iedereen weer even te zien. We hebben goede trainingen kunnen afwerken en hebben ook wat wedstrijdjes gesimuleerd op het Tom Dumoulin Bike Park. Voor mezelf ben ik erg tevreden. Ik voel me eigenlijk weer heel goed en dat had ik niet direct verwacht na de coronaperikelen”, aldus Anouska over de afgelopen week.

Na een paar dagen thuis trekt Anouska voor drie weken op hoogtestage naar Sierra Nevada om de laatste hand te leggen aan de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen. Dat begint met de Luba Ladies Classic op 18 juni, gevolgd door de NK`s tijdrijden en op de weg om vervolgens naar Italië te trekken voor de Giro d’Italia Donne.