Goede Ladies Tour of Norway

Anouska was de afgelopen dagen actief in Noorwegen tijdens de Ladies Tour of Norway. Het werd wederom een succesvolle ronde voor de zwart-gele brigade.

In het land van teamsponsor Visma wilden de dames van Jumbo Visma zich maar al te graag laten zien. In de eerste etappe zat het tegen voor Anouska en haar ploeggenoten. Een valpartij schakelde een deel van de rensters uit. Anouska kon in eerste instantie nog overeind blijven, maar werd vervolgens van achter aangereden en kwam alsnog ten val. Met enkele schaafwonden vervolgde ze haar weg en kwam uiteindelijk netjes in het peloton over de finish.

Een dag later was het wel feest voor de ploeg. Riejanne Markus rondde een aanval succesvol af en schreef de etappe op haar naam. Een mooie zege op World Tour niveau voor de ploeggenote van Anouska, die zelf in het eerste deel van het peloton eindigde ondanks een stijve nek en wat schaafwonden na de valpartij van de dag ervoor. De derde etappe voerde het damespeloton naar Norefjell, waar voor het eerst in de geschiedenis van de Noorse rittenkoers een finish bergop wachtte.

Europees kampioen Annemiek van Vleuten sloeg toe op deze klim en greep direct de leiding in het klassement. Anouska wist de schade te beperken tot ruim 4 minuten en kwam als 32e over de streep. Zondag werd de vierdaagse afgesloten met een relatief vlakke rit, die ook weinig verrassend in een sprint eindigde. Daarin was Chloe Hosking de rapste, Anouska passeerde als 24e de meet. Al met al wederom een succesvolle ronde voor de Jumbo Visma dames. Op naar de Simac Ladies Tour!