Klaar voor Tour of Norway

De Ladies Tour of Norway werd vorige week toegevoegd aan het programma van Anouska. Een koers waaraan ze goede herinnering aan bewaard.

De Ladies Tour of Norway staat elk jaar garant voor spektakel. Dit jaar bestaat deze Women`s World Tour koers uit vier ritten van rond de 140-145 kilometer. Op de derde dag wacht er een aankomst bergop. Anouska nam in 2015 voor het eerst deel aan deze koers, die toen uit twee dagen bestond. Een jaar later wist ze een etappe te winnen en werd ze derde in het eindklassement. In 2017 en 2018 maakte ze deel uit van de ploeg die met Marianne Vos het eindklassement won.

“Ik heb dus goede herinneringen aan deze koers. Het is altijd een supermooie koers en goed georganiseerd, maar wel erg pittig. De etappes zijn allemaal relatief lang en er wordt vaak hard gekoerst. We zijn vandaag naar Kopenhagen gevlogen en vervolgens het laatste stuk naar Halden in de auto gedaan. We starten hier donderdag en de slotetappe eindigt hier zondag weer. We starten met een sterke ploeg en willen ons zeker tonen, vooral omdat onze sponsor Visma uit Noorwegen komt”, aldus Anouska.

De koers wordt dit jaar live uitgezonden door verschillende media, zie hiervoor het bericht van de organisatie.