Klassieke voorjaar op punt van beginnen

Na een solide seizoensstart in Spanje komt Anouska zaterdag aan het vertrek van de Omloop Het Nieuwsblad, de klassieke opening van het wielerseizoen.

Na de eerste wedstrijd in Spanje reisde Anouska terug naar Fryslân voor een paar dagen herstel en enkele trainingen in aanloop naar komend weekend. Zaterdagmiddag wordt in België het klassieke wielervoorjaar op gang getrapt met de Omloop Het Nieuwsblad. Het peloton start om 13.35 uur in Gent voor een koers over 127,1 kilometer.

“Vandaag (vrijdag red.) hebben we het parcours nog een laatste keer verkend. Het is altijd goed om bepaalde stroken en hellingen nog even een keer te zien. Voor mij is de koers geen onbekend terrein meer, het wordt al mijn elfde deelname in deze koers. Ik kijk er naar uit om met de ploeg weer een goede koers neer te zetten. In Valencia reden we goed samen en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”, aldus Anouska.

Voor Anouska is de Omloop Het Nieuwsblad van een reeks klassieke eendagskoersen in Italië, België en Nederland. Het voorjaar sluit ze af in Luxemburg met het Festival Elsy Jacobs. Haar volledige programma is hier te vinden.

Zaterdag is de wedstrijd live op televisie te volgen op onder meer Eurosport, Sporza en de NOS. De uitzendingen beginnen rond 16.00 uur.