Kers op taart ontbreekt in Andalucia

De afgelopen week was Anouska met Uno-X Mobility actief in Spanje tijdens de vierdaagse Vuelta Ciclista Andalucia.

Van 29 mei t/m 1 juni reed Anouska in Spanje de Vuelta Ciclista Andalucia. Dat betekende veel klimwerk in alle vier de etappes. Uno-X Mobility was in elke rit telkens goed vooraan vertegenwoordigd. Een podiumplaats voor Mie Bjorndal Ottestad in de tweede etappe was het beste resultaat voor de ploeg. Anouska werd zelf vierde in die etappe en dat herhaalde ze nog een keer in de slotrit.

“We hebben met de ploeg goed gekoerst in Andalucia. We zaten telkens goed mee, maar misten net even die uitschieter in een rit. Dat is natuurlijk jammer, maar aan de andere kant mogen we tevreden zijn met onze consistentie en hoe we als ploeg gereden hebben. We hebben weer veel dingen geleerd en die nemen we mee naar de komende koersen. Zelf voel ik dat mijn vorm stijgende is, dus dat geeft een goed gevoel”, aldus Anouska.

Deze week is Anouska even thuis in Fryslân, om volgend weekend twee keer te koersen in België. Zaterdag rijdt ze ‘Dwars door het Hageland’ en een dag later staat Anouska aan de start van de ‘Spar Flanders Diamond Tour’. “Beide koersen heb ik nog nooit gereden, dus het wordt een mooie ontdekkingstocht. Het is nu ook wel even fijn om een paar dagen thuis te zijn na een aardig lange tijd in Spanje. Even een beetje bijkomen en dan kunnen we er tegenaan in België.”