Prima Belgisch koersweekend

Afgelopen weekend was Anouska met Uno-X Mobility actief in België voor twee eendagskoersen. De ploeg sloot het weekend af met een podiumplaats.

Dwars door het Hageland was de eerste opdracht voor het damespeloton in België. De koers kende 14 onverharde stroken en eindigde op de Citadel van Diest. Het peloton bleef tot op de lokale ronden in Diest bij elkaar. Daar verbrokkelde het peloton en kwam Lucinda Brand als eerste over de meet. Anouska reed in dienst van haar Uno-X Mobility ploeggenoten en zag Simone Boilard een top-10 notering binnen slepen.

Een dag later wachtte de SPAR Flanders Diamond Tour. De wedstrijd in en rond Nijlen eindigde na bijna 137 kilometer in een sprint van een groep van 25 rensters. Daarin ging de winst naar Chiara Consonni, die Anouska`s ploeggenote Anniina Ahtosalo voorbleef. Opnieuw een mooie podiumplek voor Uno-X Mobility dus.

“Het was een goed koersweekend met de ploeg. Zelf had ik graag nog iets meer voor de ploeg willen doen dan ik nu heb gedaan, maar over het hele weekend kunnen we tevreden zijn. Anniina pakt een hele mooie tweede plaats in de sprint, een mooie beloning voor de hele ploeg. Nu is het een paar dagen rusten en trainen richting de kampioenschappen”, aldus Anouska.