Solide begin in Spanje

Na een winter vol trainingskampen kon Anouska afgelopen donderdag voor het eerst dit jaar weer een rugnummer opspelden in de Setmana Ciclista Valenciana.

De vierdaagse Setmana Ciclista Valenciana vormde de eerste opdracht van 2024 voor Anouska en haar Uno-X Mobility ploeggenoten. In de eerste etappe trok de ploeg de kaart van Amalie Dideriksen. Anouska werkte hard voor de ploeg en sleurde in de laatste kilometers mee op kop van het peloton in achtervolging op de laatst overgebleven vluchter. De Westereense was daarbij erg gretig, waardoor de Uno-X Mobility trein iets te vroeg op kop kwam in de eindsprint. Dideriksen werd uiteindelijk tiende.

Een dag later stond een lastige heuvelrit richting La Vall d`Uixo op het programma. Het peloton sloeg in de lastige slotfase uiteen en zag Reusser de rit winnen. Op de voorlaatste dag was het klimmen geblazen met meer dan 3000 hoogtemeters. Solbjork Anderson en Katrine Aalerud waren de kopvrouwen met dienst. Anouska ondersteunde waar ze mogelijk en zag ploeggenote Solbjork naar een mooie achtste plaats in de daguitslag klimmen.

De vierdaagse werd afgesloten met een rit naar Valencia. Een verwachte massasprint werd gewonnen door Elisa Balsamo. Uno-X Mobility trok opnieuw de kaart van Dideriksen, maar zag de sprintvoorbereiding de mist in gaan en daardoor een kans op een korte klassering in rook op gaan. Anouska bolde in de buik van het peloton over de streep.

“We hebben als ploeg goed met elkaar gereden. Op de eerste en laatste dag gingen we voor de sprint. Helaas kwamen we in de eerste rit iets te vroeg en in de slotrit raakten we met onze trein ingesloten. We reden wel erg sterk als ploeg, iedereen deed haar taak en was goed in orde. In de derde etappe werd Solbjork knap achtste, dat was een mooie beloning voor ons harde werk die dag. De kop is er af en we kunnen tevreden zijn met ons optreden. We hadden hier en daar misschien iets meer gehoopt qua resultaat, maar het is een goede start van het seizoen”, aldus Anouska.