AGR: iets meer van gehoopt

Na een korte herstelperiode na de succesvol verlopen Healthy Ageing Tour stond Anouska op 1e Paasdag aan de start van de Amstel Gold Race.

De Amstel Gold Race staat bekend om het vele draaien & keren op smalle wegen en natuurlijk de lastige Limburgse heuvels. Team Virtu kwam met World Tour leidster Bastianelli aan het vertrek. Anouska had veel vertrouwen getankt in de Healthy Ageing Tour en was klaar voor de koers in Limburg.

“Het was een super mooie koers met heel veel publiek. We hadden met de ploeg wat tegenslag vandaag. We raakten al vrij vroeg 2 rensters kwijt door een valpartij. Ik voelde ook dat ik niet de benen had van afgelopen week. Ik had zelf op iets meer gehoopt vandaag, maar dat zat er helaas niet in. Nu maar weer goed herstellen en op naar de Waalse Pijl van woensdag.”, deed Anouska verslag van de koers.

De winst ging naar Anouska`s voormalig ploeggenootje Niewiadoma, die Annemiek van Vleuten en Marianne Vos voorbleef. Bastianelli werd namens Virtu 8e en behield haar paarse World Tour trui. Anouska kwam als 30e over de streep.