Champagne in Zweden

Succes voor WaowDeals Pro Cycling in de Crescent Vårgårda. Na een spannende finale wist Marianne Vos de ploeg een fraai succes te bezorgen. Anouska probeerde het enkele malen en eindigde in de eerste groep.

De tweede opdracht in Zweden was de wegrit van de Crescent Vårgårda over ruim 140 kilometer. Anouska trok in het begin van de koers enkele keren ten aanval, maar kreeg geen ruimte van het peloton. Ondanks enkele speldenprikken bleef het peloton erg lang bij elkaar in de Zweedse koers. Pas in de slotfase ontbrandde de koers enigszins. Nadat een solopoging van Anna van der Breggen teniet werd gedaan, maakte de eerste groep zich op voor een sprint.

Marianne Vos sneed de laatste bocht uitstekend aan en sloeg zo een klein gaatje op de concurrentie. De Nederlandse hield haar inspanning vol tot aan de streep en bezorgde WaowDeals Pro Cycling zo de zegebloemen en champagne. Een mooi succes voor de formatie. Anouska kwam in de eerste groep als 23e over de streep.

“Het was een pittige koers met veel aanvalspogingen. Mijn pogingen in het begin liepen helaas op niks uit. Tussen de gravelstroken hebben we met de ploeg alert gereden en sprongen we telkens mee met de aanvallen. Geen enkele groep kreeg echter ruimte. De laatste 4 ronden waren erg lastig. Het was belangrijk om je positie te houden, want anders was je kansloos op de klim. Het was lastig om vooraan te blijven, dus wisselden we elkaar goed af. Na een zware finale liep alles in de slotfase toch nog samen. Dani kon Marianne ver brengen en die maakte het geweldig af. Wat een geweldige laatste bocht! Een super mooie overwinning”, sprak Anouska na de koers.

Anouska reist nu door naar Noorwegen, waar ze van 16 t/m 19 augustus de Ladies Tour of Norway gaat rijden.