Goed weekend in Zweden

Anouska reed zaterdag en zondag met haar Team Virtu ploegmaats in Zweden.

Zatermiddag reden de dames de ploegentijdrit Postnord UCI WWT Vårgårda WestSweden. Team Virtu stond met een sterke formatie aan de start en klokte onderweg zeer sterke tussentijden. Uiteindelijk snelden Anouska en haar ploegmaats naar een nette 5e plaats. “We kwamen al relatief snel met 4 rensters te zitten, anders had er denk ik nog wel veel meer ingezeten tijdens de ploegentijdrit. Ik kon mijn taak goed doen en de benen voelden ook goed aan”, gaf Anouska na afloop aan.

Na een goede nachtrust stond het dames peloton een dag later aan de start van de Postnord UCI WWT Vårgårda WestSweden wegrit. Het tempo lag de hele dag erg hoog op het lastige parcours met steile heuvels en enkele onverharde sectoren. Anouska beschikte opnieuw over goede benen en kon tot diep in de finale mee in de eerste groep. Daar deed ze haar werk voor kopvrouw Marta Bastianelli.

De Italiaanse kampioen kwam als tweede door de laatste bocht en wist met een sterke sprint Marianne Vos te verslaan. Anouska eindigde als 23e. “Het was een pittige koers. Er waren extra gravelstroken opgenomen in het parcours en dat maakte het nog zwaarder dan voorgaande jaren. We hebben als team erg sterk gereden vandaag. Zelf voelde ik me ook weer goed en kon ik mijn steentje bijdragen. Het is supergaaf dat Marta het dan zo afmaakt in de sprint”, aldus Anouska na afloop.