Steady tempo in klimtijdrit

De 7e rit in de Giro Rosa was een klimtijdrit over 15 kilometer. Een zware klim van bijna een uur. Anouska kwam de tijdrit goed door.

Alweer moest er stevig geklommen worden in de Giro Rosa. Na de eerste aankomst bergop in rit 6 was het vandaag tijd voor een klimtijdrit van ruim 15 kilometer. In de rit tegen de klok moesten de rensters 1000 meter hoogteverschil overbruggen. Anouska begon om 13.19 uur aan haar uitdaging, 55 minuten en 17 seconden later kwam ze over de streep. Haar tijd bleek goed voor de 50e plek in de daguitslag. De winst ging naar Annemiek van Vleuten, die met afstand de beste bleek. Van Vleuten greep ook de roze trui.

“Ik kon een lekker steady tempo rijden op de klim. Ik heb me niet helemaal de vernieling in gereden, maar voelde me wel goed. Voor en na de tijdrit had ik wat last van de rug, maar tijdens de rit gelukkig niet. Nu weer op naar morgen!”, liet Anouska tijdens een transfer van 5 uur weten. 

Morgen krijgen de rensters een heuvelrit voor de wielen geschoven. In de 121,6 kilometer van San Giorgio di Perlena naar Breganze wachten enkele klimmetjes van 3e categorie. De top van de laatste kim ligt op iets meer dan 8 kilometer van de streep. Wellicht een mooie kans voor de aanvallers.