Knap herstel in rit 6

Na de valpartij van gisteren was het vandaag afwachten hoe het zou gaan, maar Anouska weerde zich kranig in de rit met aankomst bergop en eindigde in de top-30.

De zesde etappe in de Giro Rosa bracht de rensters naar een hoogte van ruim 1000 meter. Flink wat klimwerk dus! De eerste vraag was vanochtend of Anouska de nacht een beetje goed was doorgekomen na haar valpartij van gisteren. Dat bleek het geval en dus kon de Westereense de strijd weer aan. 

De eerste 100 kilometer waren relatief vlak. Veel dames probeerden een aanval op te zetten, maar het peloton haalde alle pogingen snel terug. In aanloop naar de slotklim werd het tempo flink hoog gehouden door onder meer de WaowDeals Pro Cycling formatie. Alles in dienst van kopvrouw Sabrina Stultiens. Op de slotklim snelde Amanda Spratt weg bij de concurrenten en reed solo naar de zege. Stultiens eindigde op een 8e plaats. Anouska eindigde na haar werk voor de ploeg op een 27e plek, net iets meer dan 3 minuten achter de ritwinnares. “Het ging goed vandaag. Met de ploeg een lange lead-out gedaan richting de slotklim. Ik had nog wel een beetje last van mijn rug door de valpartij, maar voelde me verder goed”, klink het bij Anouska na afloop.

Morgen moet er opnieuw geklommen worden door de dames. Dan wacht een klimtijdrit over 15 kilometer naar het bergmeer Camp Moro, in die 15 kilometer overwinnen de dames 1000 meter hoogteverschil. Opnieuw een zware opdracht dus.