Koude en natte afsluiting van voorjaar

Met Luik-Bastenaken-Luik zit de voorjaarscampagne van Anouska erop. 

De weersgoden waren het peloton niet gunstig gezind in Luik-Bastenaken-Luik. De regen kwam met bakken uit de lucht, het waaide stevig en de temperaturen waren laag. Dat maakte het extra lastig voor de rensters, die al een zwaar parcours voor de wielen kregen geschoven. “Het was erg koud op de fiets. Ik had moeite met schakelen en remmen. Ik had bijna geen gevoel in mijn handen. Normaal ben ik niet degene die het koud heeft, heb het wel snel warm eigenlijk. Vandaag dus een keer niet”, aldus Anouska over de omstandigheden. 

Op 50 kilometer kwam Anouska in de problemen. “Ik begon helemaal achteraan en stond ook nog op de grote plaat. Het duurde een poosje voordat ik de versnelling op het binnenblad kreeg. Ik begon nog aan een inhaalrace, maar dacht eigenlijk dat mijn koers over was en ik niet meer terug ging komen. Tussen de derde en vierde klim kwamen we echter nog vooraan. Ik heb toen van de gelegenheid gebruik gemaakt om van handschoenen te wisselen bij de auto. Dat duurde wat langer dan gepland, ook omdat er wat ploegauto`s in de weg reden. Ik verloor zo opnieuw de aansluiting. Op de vierde klim nog alles aan gedaan om terug te komen en dat lukte nog ook.”

Adempauze kreeg Anouska echter niet, want La Redoute lag op de loer. “Die klim ging aardig goed. Een groep van 15 renners reed daar weg, ik zat in de tweede groep. Ik begon daarna de laatste klim op kop van onze groep, maar het beste was er wel af helaas. Ik kon daardoor net niet mee. Wel jammer natuurlijk, want ik voelde me ondanks de kou echt wel goed. Het gevoel was een stuk beter dan in de Amstel en Waalse Pijl”, besloot Anouska haar verslag.

De winst ging na een sterke solo naar Annemiek van Vleuten. Floortje Mackaij en Demi Vollering zorgden voor een compleet Nederlands podium in Luik. Anouska bolde als 38e over de streep. Voor haar zit het voorjaar er nu op. Het is tijd om even te herstellen en vooruit te kijken naar het tweede deel van het seizoen.