Lekker gekoerst in Trofeo Binda

Zondagmiddag net de na de klok van 12 uur startte Anouska in de Trofeo Binda.

Na de Strade Bianche bleef Anouska twee weken in Italië voor een goed trainingsblok en zich voor te bereiden op de Trofeo Binda, een Italiaanse klassieker met het nodige klimwerk. Anouska gaf vooraf al aan goed getraind te hebben en uit te kijken naar de koers.

De koers verliep vanaf het startschot erg snel. Het tempo lag hoog in het peloton, waarin de Jumbo Visma dames zich goed van voren wisten te houden. De hele koers werd er veelvuldig aangevallen, maar niemand slaagde erin echt weg te komen. Anouska trok ook diverse malen in het offensief, maar het peloton gaf weinig ruimte en de Westereense werd telkens snel weer ingerekend.

Een aanval van Longo Borghini had diep in de finale wel succes. De Italiaanse kampioen reed alleen weg. In de achtervolging ontstond een groep met Anouska`s ploeggenote Marianne Vos. In de groep daar weer achter zat Anouska met ploeggenote Riejanne Markus. Ondanks verwoede pogingen van Vos om Longe Borghini bij te halen, ging de Italiaanse er met de winst vandoor. Vos werd tweede en bezorgde Jumbo Visma daarmee een mooie podiumplaats. Anouska kwam als 25e over de streep.

“We hebben een goede koers gereden me de ploeg. We zaten telkens goed van voren en hebben vaak kunnen aanvallen. Ik ben zelf ook enkele keren gegaan en dat voelde fijn. Ik kon lekker mee koersen vandaag. Uiteindelijk pakt Marianne een mooie 2e plaats, een beloning voor haar en de ploeg. Zelf kijk ik tevreden terug op de koers, dit geeft vertrouwen voor de komende weken”, aldus een tevreden Anouska op weg naar het hotel.