Warme, ‘Italiaanse vlakke’ rit

De eerste rit in lijn was volgens het rondeboek een sprintersetappe, maar in de praktijk bleek het ‘Italiaans vlak’ te zijn: veel op en neer. Anouska kwam de rit goed door en zag ploeggenote Marianne Vos op het podium eindigen.

Na de ploegentijdrit was het vandaag tijd voor de eerste rit in lijn: 120 kilometer van en naar Ovada. Het parcours ging de hele tijd op en af. In combinatie met de warmte bleek dat genoeg voor een loodzware dag. “Er werd continu vies hard gereden. Het was een pittige rit, maar wel eentje die we goed doorgekomen zijn. In de finale werd er flink jacht gemaakt op de koplopers, die we in de slotkilometer nog bijhaalden. Met de ploeg reden we goed samen om Marianne in positie te brengen. Zij werd derde. We hadden natuurlijk graag gewonnen, maar morgen een nieuwe kans. Dan is het overigens wel echt vlak”, sprak Anouska na de rit. 

De ritwinst ging naar Kirsten Wild, die in de sprint sneller was dan Giorga Bronzini en Vos. Anouska bolde als 78e over de streep. In het klassement nam Lucinda Brand de leiding, Anouska vinden we terug op een 32e plek. Morgen krijgen de sprinters een nieuwe kans in Corbetta, waar 8 ronden van ruim 16 kilometer worden afgelegd.